Top 100+ Basic General Knowledge Questions And Answers

Top 100+ Basic General Knowledge Questions And Answers

Nowadays general knowledge is very important in daily life and every citizen should know some basics knowledge. Readout these general knowledge questions and answers which clear your basics.

General Knowledge Questions And Answers

General Knowledge Questions And Answers
General Knowledge Questions And Answers

1. Who was the first women prime minister of India?

a) Indira Gandhi

b) Pratibha Gandhi

c) Sumitra Gandhi

d) Sonia Gandhi

Ans: a) Indira Gandhi

 

2. What is the total number of characters in the Hindi alphabet?

a) 62

b) 42 

c) 52

d) 50

Ans: c) 52

 

3. Which is the largest state in India?

a) Maharashtra

b) Rajasthan

c) Uttar Pradesh

d) Madhya Pradesh

Ans: b) Rajasthan

 

4. Which are the Smallest States in India?

a) Manipur

b) Goa

c) Uttarkhand

d) Assam

Ans: b) Goa

 

5. Who is the 1st citizen of India?

a) President

b) Prime Minister

c) Vice-President

d) Former President

Ans: a) President

 

6. Who is the 2nd citizen of India?

a) President

b) Vice-President

c) Former President

d) Prime Minister

Ans: b) Vice-President

 

7. Who is the 3rd citizen of India?

a) President

b) Prime Minister

c) Former President

d) Vice-President

Ans: b) Prime Minister

 

8. When did the Indian peoples celebrate Independence Day?

a) 15 August 

b) 26 January

c) 10 August

d) 4 August

Ans: a) 15 August

 

9.When do we celebrate our Indian Republic Day?

a) 25 March

b) 12 May

c) 12 July

d) 26 January

Ans: d) 26 January

 

10. Who was the first women chief minister in India?

a) Sucheta Kriplani

b) Mamata Banerjee

c) Indira Gandhi 

D) None of these

Ans: a) Sucheta Kriplani

 

11. Who is the composer of the Indian national song?

a) Jibanananda Das

b) Bankim Chandra Chatterjee

c) Chattopadhyay Sharadchan

d) Manik Bandopadhyay

Ans: b) Bankim Chandra Chatterjee

 

12. How many spokes are in the national flag of India?

a) 26 spokes

b) 25 spokes

c) 24 spokes

d) 22 spokes

Ans: C) 24 spokes

 

13. What is the national song of India?

a) Jan Gan Man…

b) Vande Matram…

c) Sare Jahan Se Acha…

d) None of these

Ans: b) Vande Mataram…

 

14. What is the national flower of India?

a) Rose

b) Lotus

c) Sunflower

d) None of these

Ans: b) Lotus

 

15. Who is the first female chief justice of India?

a) Smt. Lela Sheth

b) Fathima Beevi

c) Kiran Bedi

d) None of these

Ans: b) Fathima Beevi

 

16. How many months in every single year?

a) 11 Months

b) 12 Months

c) 10 Months

d) 8 Months

Ans: b) 12 months

 

17. How many days in every single week?

a) 7 days

b) 5 days

c) 8 days

d) 6 days

Ans: a) 7 days

 

18. How many Indian states have the Hindi language?

a) 10

b) 15

c) 12

d) 16

Ans: a) 10

 

19: Which language is used most in Maharashtra?

a) Hindi

b) English

c) Marathi

d) Bengali

Ans: Marathi

 

20: Which animal is known as the ‘ship of the Desert’?

a) 

b)

c)

d)

Ans: Camel

 

21: What is the name of the longest river on earth?

a) Amazon River

b) Angara River

c) The Nile

d) None of these

Ans: c) The Nile

 

22: What is the name of the fastest animal on the land?

a) Pronghorn Antelope

b) Quarter Horse

c) Springbok

d) Cheetah

Ans: d) Cheetah

 

23: What is the main source of energy for the Earth?

a) Sun

b) Water

c) Air

d) Moon

Ans: a) Sun

 

24: Which continent has not a single volcano?

a) Australia

b) Antarctica

c) Europe

d) Africa

Ans: a) Australia

 

25: What is the smallest ocean in the world?

a) The Atlantic Ocean

b) the Pacific Ocean

c) The Indian Ocean

d) the Arctic Ocean

Ans: d) Arctic Ocean

 

26: Which is the highest mountain in India?

a) Mount Everest

b) Kangchenjunga

c) Nanda Devi

d) None of these

Ans: b)  Kangchenjunga

 

27: Which is the largest lake in India?

a) Wular Lake

b) Manasbal Lake

c) Chilika Lake 

d) Shakambari Jheel

Ans: a) Wular Lake

 

28: Who built the Red Fort in Delhi?

a) Akbar

b) Shah Jahan

c) Mohammad Bin Tuglak

d) None of these

Ans: b) Shah Jahan

 

29: U.S.A. What is its currency?

a) Dollar

b) Euro

c) Rupees

d) Pounds

Ans: a) Dollar

 

30. Who is the first Indian field marshal?

a) Jamshedji Manekshaw

b) Arjan Singh

c) Jagjit Singh Aurora

d) A. A. K. Niazi

Ans: a) Jamshedji Manekshaw

 

31. When do we celebrate Indian Post Day?

a) 10th October

b) 9th October

c) 15th October

d) None of these

Ans: b) 9th October

 

32. Who composed the Indian national anthem?

a) Satyajit Ray

b) Mohandas Karamchand Gandhi

c) Swami Vivekananda

d) Rabindranath Tagore

Ans: d) Rabindranath Tagore

 

33. Who was the first female IPS officer in India?

a) Kiran Bedi

b) Anna Rajam Malhotra

c) Grace Morley

d) Renuka Ray

Ans: a) Kiran Bedi

 

34. Where is the Wular Lake situated in India?

a) Uttar Khand

b) Himachal Pradesh

c) Jammu and Kashmir

d) Kerala

Ans: c) Jammu and Kashmir

 

35. When we celebrate Indian Navy day?

a) 4 December

b) 4 November

c) 6 March

d) 15 August

Ans: a) 4 December

 

36: What is the height of the three wooden stumps in cricket

a) 27 inches

b) 20 inches

c) 28 inches

d) None of these

Ans: c) 28 inches

 

37: Which type of lens is used in the camera.

a) Convex Lens

b) Concave

c) Circular Shape

d) Equal Thickness

Ans: a) Convex Lens

 

38: What is Canada’s national sport?

a) Hockey

b) Ice Hockey

c) Baseball

d) Bull Fighting

Ans: b) Ice Hockey

 

39: Jaspal Rana is related to which game?

a) Swimming

b) Shooting

c) Hockey

d) None of these

Ans: b) Shooting

 

40: Which is India’s highest sports award?

a) Rajiv Gandhi Khel Ratna Award

b) Arjuna Award

c) Dronacharya Award

d) Dhyan Chand Award

Ans: a) Rajiv Gandhi Khel Ratna Award

 

41: FULL FORM of LAN –

a) Lane Are Network

b) Local Area Network

c) Large Area Network

d) None of these

Ans: b) Local Area Network

 

42: FULL FORM of EVM is-

a) Electronic Voting Machine

b) Election Voting Machine

c) Electric Voting Machine

d) None of these

Ans: a) Electronic Voting Machine

 

43: FULL FORM of DTP is-

a) Desk Top promotion

b) Desk Top pollution

c) Desk Top publishing

d) None of these

Ans: c) Desktop Publishing

 

44: FULL FORM of MODEM is

a) MODULATOR DEMODULATOR

b) Medium Domain

c) Modernization Domain

d) None of the above

Ans: a) Modulator Demodulator

 

45: FULL FORM of RDX is-

a) Research Development Explosive

b) Reach development explosive

c) Read development explosive

d) None of the above

Ans: a) Research Development Explosive

 

46: FULL FORM of the WWW-

a) World Wide Web

b) Wide Web World

c) Web World Wide

d) World Web Wide

Ans: a) World Wide Web

 

47: Hindi day is celebrated

a) November 14

b) September 14

c) September 5

d) December 2

Ans: b) September 14

 

48: Bihu is one of the most popular dances of which Indian State?

a) Gujarat

b) Haryana

c) Assam

d) Mizoram

Ans: c) Assam

 

49: Yahoo, Google, and M.S.N. is

a) Computer Branch

b) Internet Sites

c) Microprocessor

d) Hardware

Ans: b) Internet Sites

 

50: Inaccuracy in computer data is called

a) Chip

b) byte

c) bug

d) bit

Ans: c) Bug

 

Hope you like these basic General Knowledge questions and answers read more and gain some more knowledge on each topic…

General Knowledge Questions And Answers On Sports 

General Knowledge Questions And Answers On Sports 
General Knowledge Questions And Answers On Sports

1. First Indian bowler to take a hat-trick in an ODI match?

a) Kapil Dev

b) Harbhajan Singh

c) Chetan Sharma

d) Sachin Tendulkar

Ans: Chetan Sharma

 

2. With which sports are the term “butterfly stroke” linked?

a) Boxing 

b) Swimming

c) Hockey

d) Polo

Ans: b) Swimming

 

3. Kapil Dev scored his first ODI century in which year?

a) 1981

b) 1982

c) 1983

d) 1984

Ans: c) 1983

 

4. Where did the game of chess originate?

a) India

b) America

c) Australia

d) China

Ans: a) India

 

5. Which state is the highest-time winner of Santosh Trophy football?

a) Kolkata

b) Mumbai

c) West Bengal

d) None of the above

Ans: c) West Bengal

 

6 ‘Subroto Cup’ is associated with which game/ sports?

a) Cricket

b) Hockey

c) Table Tennis

d) Football

Ans: d) Football

 

7. Who was the 1st cricket ODI captain for India?

a) Ajit Wadekar

b) Kapil Dev

c) Sunil Gavaskar

d) Sachin Tendulkar

Ans: Ajit Wadekar

 

8. ‘Nehru Trophy’ is associated with which game?

a) Chess

b) Cricket

c) Football

d) Badminton

Ans: c) Football

 

9. First Indian cricketer to score 75 test and ODI centuries?

a) Sachin Tendulkar

b) Shewag

c) Sunil Gavaskar

d) S Ganguly

Ans: a) Sachin Tendulkar

 

10. Who is named the Flying Sikh of India?

a) Abdul Kaliq

b) Makhan Singh

c) Milkha Singh

d) None of these

Ans: c) Milkha Singh

 

If you like sports here is a great article on General Knowledge questions and answers on sports must read this complete article about GK on sports

General Knowledge Questions And Answers On Animals

General Knowledge Questions And Answers On Animals
General Knowledge Questions And Answers On Animals

1. What are the dogs most closely related to?

a) Bear

General Knowledge on Animals?

1. What are the dogs most closely related to? 2. Which is the fastest animal? . . . .

b) Horses

c) Wolves

d) Pigs

Ans: c) Wolves

 

2. How many bones does a dog have in its spine?

a) 12

b) 27

c) 43

d) 69

Ans: b) 27

 

3. What is the maximum speed cheetah?

a) 83 km/hr

b) 93 km/hr

c) 73 km/hr

d) 103 km/hr

Ans: b) 93 km/hr

 

4. What is the maximum length of a Blue Whale?

a) 10 meters

b) 19 meters

c) 20 meters

d) 29 meters

Ans: d) 29 meters

 

5. Which Animal has the longest memory?

a) Elephant

b) Dog

c) Dolphin

d)Chimpanzee

Ans: c) Dolphin

 

6. For how much time a snail can sleep?

a) 10 days

b) 100 days

c) 1 year

d) 3 years

Ans: d) 3 years

 

7. Which animal never sleeps?

a) Giraffe

b) Horse

c) Rabbit

d) Bullfrog

Ans: d) bullfrog

 

8. Which animal does not drink water?

a) Snake

b) Dear

c) Kangaroorat

d) Giraffe

Ans: c) Kangaroorat

 

9. How many legs a spider has?

a) 8

b) 6

c) 4

d) 12 

Ans: a) 8

 

10. Name the only animal that can not jump?

a) Rat

b) Elephant

c) Horse

d) Snake

Ans: b) Elephant

 

Hope you know something and clear your basics in general knowledge questions and answers on animals…

General Knowledge Questions And Answers On Science

General Knowledge Questions And Answers On Science
General Knowledge Questions And Answers On Science

1. Name the largest planet in the solar system.

a) Earth

b) Mercury

c) Jupiter

d) Venus

Ans: c) Jupiter

 

2. Name the species which can live on both water and land?

a) Reptiles

b) Amphibians

c) Mammals

d) Birds

Ans: b) Amphibians

 

3. Name an insect that does not has red blood?

a) Beetles

b) Ladybugs

c) Cockroach

d) True bugs

Ans: c) Cockroach

 

4. How many bones are there in a human body?

a) 206

b) 210

c) 216

d) 0

Ans: a) 206

 

5. Name the hot middle layer of earth?

a) crust

b) Mantle

c) inner core

d) outer core

Ans: b) Mantle

 

6. Name the inner layer of the earth?

a) crust

b) mantle

c) Core

d) None of these

Ans: c) Core

 

7. Which element is liquid at room temperature?

a) Gasoline

b) Mercury

c) Bromine

d) Water

Ans: b) Mercury

 

8. A Caterpillar grows up and changes into?

a) butterfly

b) Bird

c) Frog

d) Snake

Ans: a) butterfly

 

9. How many approximate days our moon takes to complete the orbit around the earth?

a) 1 year

b) 6 days

c) 20 days

d) 30 days

Ans: d) 30 days

 

10. Which planet is no longer a planet?

a) Mercury

b) Jupiter

c) Pluto

d) Neptune

Ans: c) Pluto

 

If you want some knowledgable article on General Knowledge questions and answers on Science must read this complete article about General Knowledge on Science

General Knowledge Questions And Answers On World

General Knowledge Questions And Answers On World
General Knowledge Questions And Answers On World

1. Which country is also known as the ‘Land of Thousand Lakes?

a) Iceland

b) Norway

c) Finland

d) Switzerland

Ans: c) Finland

 

2. Which mountain is known as the ‘Roof of the world’?

a) Andes

b) Himalaya

c) The Karakoram

d) Pamir

Ans: d) Pamir

 

3. Which one is the largest tropical rain forest in the world?

a) Amazon

b) Bosawas

c) Southeast Asian Rain Forest

d) Daintree Rain Forest

Ans: a) Amazon

 

4. Which country has the world’s largest prison population?

a) India

b) China

c) The USA

d) Brazil

Ans: c) The USA

 

5. Which one is the largest country by population in the African continent?

a) South Africa

b) Nigeria

c) Algeria

d) Tunisia

Ans: b) Nigeria

 

6. Which one is the first constitutional republic in Asia?

a) Hong Kong 

b) Brunei

c) India

d) Taiwan

Ans: d) Taiwan

 

7. Which country has the highest density of population in the world?

a) Singapore

b) Bangladesh

c) Monaco

d) Bahrain

Ans: b) Bangladesh

 

8. Rand is the currency of which country?

a) Romania

b) South Africa

c) Iran

d) Namibia

Ans: b) South Africa

 

9. Kimono is the dress style of which Asian country?

a) Laos

b) China

c) Japan

d) Korea

Ans: c) Japan

 

10. Which country was the first to make seat belts compulsory for the journey?

a) China

b) Czechoslovakia

c) France

d) None of these

Ans: b) Czechoslovakia

 

If you like this General Knowledge questions and answers on World must read this complete article about General Knowledge on world

Common General Knowledge Questions And Answers

General Knowledge Questions And Answers
General Knowledge Questions And Answers

1: IBM is the complete form of –

a) Indian Business Machine 

b) International Business Machine

c) Italian Business Machine

d) None of the above

Ans: b) International Business Machine

 

2: CAD means

a) Computer algorithm for design 

b) Computer-aided design

c) Computer Application and Design

d) None of the above

Ans: b) Computer-Aided Design

 

3: What is the longest river in India?

a) Yamuna River

b) Ganga River

c) Narmada River

d) Kaveri River

Ans: b) Ganga River

 

4: What is the use of CD characters in a computer dictionary?

a) Compact Disc

b) compression disc 

c) Computerized Data

d) Compress Data

Ans: a) Compact Disc

 

5: One Kilobyte (1 KB) is equivalent to

a) 1000 bytes

b) 1024 bytes

c) 100000 bytes

d) None of the above

Ans: b) 1024 bytes

 

6: What is the length of a word on a computer?

a) byte

b) bit

c) meters

d) kilometeres

Ans: b) Bit

 

7: What is the purpose of the assembler

a) converting basic language into machine language

b) High-level language changed into machine language

c) converting assembly language into machine language

d) convert assembly language to high-level language

Ans: c) Converting assembly language into machine language

 

8: Who was the first woman Lok Sabha Speaker of India?

a) Sushma Swaraj

b) Meera Kumar 

c) Sumitra Mahajan

d) None of the above

Ans: b) Meera Kumar

 

9: Where is Pushkar Lake situated in India?

a) Himachal Pradesh

b) Rajasthan

c) Kerala

d) Meghalaya

Ans: Rajasthan

 

10: How long does the earth rotate in a circle?

a) 360 days

b) 364 days

c) 365.25 days

d) 24 hours

Ans: c) 365.25 days

 

These are some common general knowledge questions and answers which every people show know.

Easy General Knowledge Questions And Answers

Easy General Knowledge Questions And Answers
Easy General Knowledge Questions And Answers

1: What is the full form of BDT?

a) Binary Digital Task

b) Bit Digit Task

c) Binary Digits Task

d) None of the above

Ans: c) Binary Digit Task

 

2: What is the full form of ROM?

a) Read-Only Memory

b) Random Only Memory

c) Right Only Memory

d) None of the above

Ans: a) Read Only Memory

 

3: What is the full form of HTML?

a) Hyper Text Multiple Language

b) Hyper Text Multimedia Language

c) Hyper Text Markup Language

d) None of the above

Ans: c) Hyper-Text Markup Language

 

4: What is the magnitude of the earthquake measuring machine?

a) Richter scale & seismogram

b) Audiometer

c) Odometer

d) None of these

Ans: a) Richter Scale & Seismogram

 

5: Where and when did the first underground train in India start?

a) Oct 1, 1980, in Calcutta

b) Oct 12, 1984, in Calcutta

c) Oct 21, 1984, in Calcutta

d) None of these

Ans: c) October 21, 1984, in Calcutta

 

6: National Youth Day is celebrated on which date of the following?

a) January 12

b) January 15

c) July 1

d) August 20

Ans: a) January 12

 

7: On what date is the National Army Day celebrated?

a) December 7

b) December 4

c) October 2

d) January 15

Ans: d) January 15

 

8: On which date is the National Sports Day celebrated?

a) October 8th

b) October 4th

c) August 29

d) November 14

Ans: c) August 29

 

9: The first Indian player to take a Hatrick in Test cricket

a) Harbhajan Singh

b) Anil Kumble

c) Kuldeep Yadav

d) None of these

Ans: a) Harbhajan Singh

 

10: In which year did India win the World Cup for the first time in cricket?

a) 1983

b) 1993

c) 1973

d) 1956

Ans: a) In 1983

 

I know you know these general knowledge questions and answers but these are some important gk for students.

Standard General Knowledge Questions And Answers

Standard General Knowledge Questions And Answers
Standard General Knowledge Questions And Answers

1: What energy is found in a dry cell?

a) Mechanical

b) Electricity

c) Chemical 

d) Electromagnetic

Ans: c) Chemical

 

2: Which player makes the first double century in ODI cricket?

a) Sunil Gavaskar

b) Sachin Tendulkar

c) Saurav Ganguly

d) None of these

Ans: b) Sachin Tendulkar

 

3: Who is the first Indian batsman to score a triple century in Test cricket?

a) Virendra Shewag

b) Sachin Tendulkar

c) Rahul Dravid

d) None of these

Ans: a) Virendra Shewag

 

4: Which country is known as the birthright of a cricket game?

a) Australia 

b) England

c) New Zeeland

d) India

Ans: b) England

 

5: Rocket …………Works on the principle of

a) Energy conservation

b) Barnaul Theorem

c) Avogadro hypothesis

d) Protection of momentum

Ans: Protection Of Momentum

 

6: When suddenly breaks in the moving bus, the passengers sitting in it fall in the forward direction. It can be explained by whom.

a) Relativity Theory

b) Newton’s first law

c) Newton second’s law

d) Newtons third law

Ans: b) Newton’s first law

 

7: Remedy is used for the prevention of defects.

a) Convex Lens

b) Concave Lens

c) Convex Mirror

d) Concave mirror

Ans: a) Convex Lens

 

8: A near-sight defect is used in the person’s eyeglasses.

a) Convex lens

b) Flat-Convex lens

c) Flat concave lens

d) Concave lens

Ans: d) Concave Lens

 

9: Non-metals are the helper of electricity because –

a) They are not free electrons.

b) their atoms are lightweight

c) Their melting point is high

d) All of the above

Ans: a) They are not free electrons.

 

10: Which cricketer is known as Rawalpindi Express?

a) Wasim Akram

b) Brett Lee

c) Shoaib Akhtar

d) Bumrah

Ans: c) Shoaib Akhtar

 

These are nothing but some more extra general knowledge questions and answers for everyone should know in your life…

Basic General Knowledge Questions And Answers

Basic General Knowledge Questions And Answers
Basic General Knowledge Questions And Answers

1. Who is the inventor of gravitational rules? 

a) Edison

b) Newton

c) Faraday

d) Einstein

Ans: b) Newton

 

2. Who discovered the television?

a) W. Ramze

b) Robert Mellage

c) John Logie Baird

d) Janson

Ans: c) John Logie Baird

 

3. Rubber balloon filled with hydrogen breaks up in the air, because –

a) A load of hydrogen increases

b) Air pressure increases

c) Hydrogen pressure increases

d) Air pressure decreases

Ans: d) Air Pressure Decreases

 

4. What energy is there in the key clock?

a) Kinetic energy

b) Potential energy 

c) Consolidated energy

d) Fission energy

Ans: b) Potential Energy

 

5. Which of the following has no kinetic energy?

a) Gunshot

b) Flowing water

c) Walk hammer

d) Drew bow

Ans: d) Drew Bow

 

6. What force does it take to remove cream from milk?

a) Auto central force

b)  Procurement force

c) Subconscious force

d) External force

Ans: a) Auto Central Force

 

7. How much of the earth’s gravitational is closer to the gravity of the moon?

a) 1/5

b) 1/4

c) 1/6

d) 1/8

Ans: c) 1/6

 

8. Raindrop is spherical.

a) Due to surface tension

b) Due to atmospheric friction of the air

c) Due to the gravity of the round earth

d) Due to the presence of rainwater

Ans: a) Due to surface tension

 

9. Who has compiled the rule of motion of the planet?

a) Newton

b) Capler

c) Galileo

d) Copernicus

Ans: b) Capler.

 

10. Earth and other planets revolve around the sun, who first provided it.

a) Aristotle

b) Galileo

c) Copernicus

d) Edwin Hubbell

Ans: c) Copernicus

 

These are some basic general knowledge questions and answers which are trending..

Here Some More General Knowledge Questions And Answers 

Test General Knowledge Questions And Answers 
General Knowledge Questions And Answers 

1. What is the frequency of sound waves in the audio compound?

a) 20 Hz to 20,000 Hz

b) 0.5 Hz to 5Hz

c) 1 Hz to 10 Hz

d) 20,000 Hz to 40,000 Hz

Ans: a) 20Hz to 20,000 Hz

 

2. The filament of the light bulb is made up of which element.

a) Copper

b) Iron

c) Lead

d) Tungsten

Ans: d) Tungsten

 

3. Electric motor works according to the following principle.

a) Faraday’s Law

b) Law of lions

c) Ohm’s law

d) Fleming’s law

Ans: a) Faraday’s law

 

4. India situated in which region of Asia Continent?

a) South Asia

b) North Asia

c) Western Asia

d) Eastern Asia

Ans: South Asia

 

5. Rainbow is caused by……….

a) Reflection

b) Refraction 

c) Scattering

d) Reflection and Refraction

Ans: d) Reflection and refraction

 

6. The color of the sky appears to be blue due to

a) Reasons for diffraction

b) Reasons for refraction

c) Due to scattering

d) Reasons for reflection

Ans: c) Due to scattering

 

7. Which is the highest point in India?

a) Lhotse

b) K2

c) Nanga Parbat

d) Kangchenjunga

Ans: d) Kangchenjunga

 

8. Which is the lowest point of India?

a) Lhotse

b) K2

c) Nanga Parbat

d) Kuttanad

Ans: d) Kuttanad

 

9. India is situated in which continent?

a) Africa

b) Asia

c) Australia

d) North America

Ans: b) Asia

 

10. The light with the lowest wavelength is light.

a) Red

b) Yellow

c) Blue

d) Purple

Ans: d) Purple.

 

hope you clear your basic on General Knowledge questions and answers now ready for the test and check what actually you know…

Test on General Knowledge Questions and Answers

General Knowledge Questions and Answers
Test on General Knowledge Questions and Answers

Here we ask only 5 questions with hidden answers. count down your marks and know your knowledge rate on these general knowledge questions and answers.

1. Who had invented zero?

a) Indian

b) America

c) Egyptians

d) Greeks

Ans: a) Indians

 

2. What is the study of Blood?

a) Hepatology

b) Hematology

c) Nephrology

d) Pomology

Ans: b) Hematology.

 

3. What is the chemical formula of Sulphuric Acid?

a) H2SO4

b) H20

c) NH3

d) NaCl

Ans: d) H2SO4.

 

4. What is the full form of IPS?

Ans: Indian Police Service.

 

5. What is the full form of HTTP?

Ans: Hypertext Transfer Protocol.

 

These are some general knowledge questions and answers which every person should know.

Which is the best General Knowledge App?

1. World GK
2. Current Affairs
3. IndiaBix
4. QuizUp
5. Wikipedia

Which is the best General Knowledge Book?

Lucent’s General Knowledge.
General Knowledge by Arihant.
S Chand’s Advanced Objective General Knowledge by RS Agarwal.
General Knowledge Manual 2020 by Pearson.
Manohar Pandey’s GK.

 

Also-Read:

General Knowledge On The States of India with Capitals

Best 30+ Basic Mathemics General Knowledge

Complete Capitals and Currency General Knowledge Questions

Top 50 History General Knowledge Questions

Top 40 Physics General Knowledge Questions

50+ Basic General Science General Knowledge Quetsions and Answers


Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: