Popular 50+ Basic World General Knowledge Questions and Answers

Popular 50+ Basic World General Knowledge Questions and Answers

Readout these excellent topics and some great knowledge of World general knowledge questions and answers.

World General Knowledge Questions and Answers on Capitals

World GK Questions and Answers on Capitals
World General Knowledge Questions and Answers on Capitals

1. What is the capital of Iraq?

a) Kiev

b) Baghdad

c) Lusaka

d) Addis Ababa

Ans: b) Baghdad

2. What is the capital of Gambia

a) Victoria

b) Buenos Aires

c) Maputo

d) Banjul

Ans: d) Banjul

3. What is the capital of India?

a) New Delhi

b) Tirana

c) Kingston

d) Luxembourg

Ans: a) New Delhi

4. What is the capital of Pakistan?

a) Tirana

b) Islamabad

c) Kingston

d) Luxembourg

b) Islamabad

5. What is the capital of Luxembourg?

a) Baghdad

b) Luxembourg

c) New Delhi

d) Caracas

Ans b) Luxembourg

6. What is the capital of Guyana?

a) Bucharest

b) Georgetown

c) Sana’a

d) Belmopan

Ans: b) Georgetown

7. What is the capital of Canada?

a) Kampala

b) Vientiane

c) Ottawa

d) Accra

Ans: c) Ottawa

8. What is the capital of China?

a) Oslo

b) Yamoussoukro

c) Beijing

d) Suva

Ans: c) Beijing

9. What is the capital of North Korea?

a) Kabul

b) Pyongyang

c) N’Djamena

d) Santo Domingo

Ans: b) Pyongyang

10. What is the capital of the USA?

a) Cairo

b) Oslo

c) Washington, D.c

d) Yamoussoukro

Ans: c) Washington, Dc

Hope you clear some of your basics on world general knowledge questions and answers on capitals

World General Knowledge Questions and Answers on Currency

World GK Questions and Answers on Currency
World General Knowledge Questions and Answers on Currency

1. What is the currency of Turkey?

a) Forint

b) Turkish Lira

c) United States Dollar

d) Jordanian dinar

Ans: b) Turkish Lira

2. What is the currency of Switzerland?

a) Swiss Franc

b) New Kwanza

c) Euro

d) Colombian peso

Ans: a) Swiss Franc

3. What is the currency of Mexico?

a) Koruna

b) US Dollar

c) Mexican peso

d) Indian National Rupee

Ans: Mexican peso

4. What is the currency of Belgium?

a) Pound Sterling

b) Ngultrum

c) Australian dollar

d) Euro

Ans: d) Euro

5. What is the currency of Libya?

a) Norwegian Krone

b) Euro

c) Peso

d) Libyan dinar

Ans: Libyan dinar

6. What is the currency of Denmark?

a) Gold cordoba

b) Forint

c) Krone

d) Dobra

Ans: c) Krone

7. What is the currency of Saudi Arabia?

a) Ringgit

b) Riyal

c) Dalasi

d) Guarani

Ans: b) Riyal

8. What is the currency of India?

a) Riyal

b) US dollar

c) Indian National Rupee

d) Euro

Ans: c) Indian National Rupee

9. What is the currency of Palau?

a) East Caribbean dollar

b) Somali shilling

c) U.S. dollar used

d) Euro

Ans: c) U.S. Dollar used

10. What is the currency of Portugal?

a) CFA Franc

b) Rwanda Franc

c) Bolivar

d) Euro

Ans: d) Euro

Here is the complete article on world Currencies general knowledge questions and answers .

World General Knowledge Questions and Answers on Inventions

World GK Questions and Answers on Inventions
World General Knowledge Questions and Answers on Inventions

1. The invention of Archimedes is _____

a) Lightning Rod

b) Steam Engine

c) The Water Screw

d) Hot-air balloon

Ans: c) The water screw

2. The invention of Sergey Brin and Larry Page is :

a) Internet

b) Yahoo Search Engine

c) HTTP protocol

d) Google Search Engine

Ans: d) Google Search Engine

3. The invention of Alessandro Voltra:

a) Voltmeter

b) Voltage Regulator

c) Voltage Transmission

d) The voltaic pile

Ans: d) The voltaic pile

4. Louis Daguerre invented the daguerreotype process which is related to _____

a) Photography

b) Lithography

c) Xerography

d) Telegraph

Ans: a) Photography

5. The invention of Charles Babbage:

a) Difference engine

b) Addition engine

c) Multiplication engine

d) Division engine

Ans:  a) Difference engine

6. The invention of Williard Libby is:

a) Xerography

b) Helicopter

c) Macintosh

d) Carbon-14 dating

Ans: d) Carbon-14 dating

7. What is the invention of Stephanie Kwolek?

a) Carbon-14 dating

b) Alternating current

c) Kevlar – Immensely strong plastic

d) the Difference engine

Ans: c) Kevlar – Immensely strong plastic

8. The invention of Steve Jobs is _____

a) Windows

b) Machintosh

c) Opera

d) Netflix

Ans: b) Machintosh

9. What is the invention of Henry Ford:

a) Car

b) Telegraph

c) Assembly-line method of car production

d) Scooter

Ans: c) Assembly-line method of car production dc

10. The invention of Benjamin Franklin is _______

a) The water screw

b) Steam Engine

c) Lightning Rod

d) Hot-air balloon

Ans: c) Lightning Rod

these are some of our selected world general knowledge questions and answers on inventions. Hope you gain some knowledge from this…

World General Knowledge Questions and Answers on Solar System

World GK Questions and Answers on Solar System
World General Knowledge Questions and Answers on Solar System

1. Which is the smallest planet by size among below four :

a) Earth

b) Venus

c) Mars

d) Uranus

Ans: c) Mars d

2. ___ is 14 times massive than earth.

a) Neptune

b) Saturn

c) Uranus

d) Jupiter

Ans: c) Uranus

3. Which is the biggest planet by size among the below four.

a) Mercury

b) Venus

c) Earth

d) Mars

Ans: c) earth d

4. There is _____ number of planets orbiting around the sun in our Solar System.

a) 8

b) 9

c) 5

d) 7

Ans: a) 8

5. Aestroid belt exist between __________.

a) Jupiter & Saturrn

b) Saturn & Uranus

c) Neptune & Pluto

d) Mars & Jupiter

Ans: d) Mars & Jupiter

6. Select the planet which doesn’t have any natural satellite rotating around it.

a) Earth

b) Venus

c) Uranus

d) Saturn

Ans: b) Venus

7. _______ is the fourth planet from the Sun.

a) Earth

b) Saturn

c) Mars

d) Jupiter

Ans: c) Mars

8. ________ is not a terrestrial planets.

a) Mars

b) Earth

c) Venus

d) Jupiter

Ans: d) Jupiter

9. ________ the largest satellite of _______ and the second-largest satellite in the Solar System.

a) Ganymede, Jupiter

b) Ganymede, Saturn

c) Titan, Saturn

d) Titan, Jupiter

Ans: c) Titan, Saturn

10. The galaxy of which the Solar System is part is called _______.

a) Andromeda

b) The Milky Way

c) Black eye galaxy

d) Bode’s Galaxy

Ans: b) The Milky Way

These are some general knowledge questions and answers on the solar system. If you have any questions about the solar system comment your doubt.

World General Knowledge Questions and Answers on Continent.

World GK Questions and Answers on Continent.
World General Knowledge Questions and Answers on Continent

1. Identify the continent Country: Macedonia

a) Europe & Asia

b) Asia

c) Europe

d) Asia & Europe

Ans: c) Europe

2. Identify the continent Country: Uzbekistan

a) North America

b) Africa

c) Asia

d) Asia & Europe

Ans: c) Asia

3. Identify the continent Country: Belgium

a) Europe

b) South America

c) Africa

d) Asia & Europe

Ans: a) Europe

4. Identify the continent Country: Mexico

a) South America

b) Asia

c) Asia & Europe

d) North America

Ans: d) North America

5. Identify the continent Country: Kuwait

a) North America

b) Asia & Europe

c) Asia

d) Europe & Asia

Ans: c) Asia

6. Identify the continent Country: Denmark

a) Africa

b) South America

c) Oceania

d) Europe

Ans: d) Europe

7. Identify the continent Country: Saudi Arabia

a) Asia

b) Asia & Europe

c) Oceania

d) Africa

Ans: a) Asia

8. Identify the continent Country: Iraq

a) Asia

b) Africa

c) Europe & Asia

d) Asia & Europe

Ans: a) Asia

9. Identify the continent Country: Marshall Islands

a) Europe & Asia

b) North America

c) Australia

d) Oceania

Ans: c) Australia

10. Identify the continent Country: Barbados

a) North America

b) Asia & Europe

c) Africa

d) Europe

Ans: a) North America

World General Knowledge Questions and Answers on Largest/Smallest

World GK Questions and Answers on Largest/Smallest
World General Knowledge Questions and Answers on Largest/Smallest

1. Which is the lowest point on land?

a) The dead sea, Israel

b) Qattara Depression, Egypt

c) Turfan Depression, China

d) Sebkha paki Utah, Morocco

Ans: a) The dead sea, Israel

2. Which is the deepest ocean?

a) the Atlantic Ocean

b) the Indian Ocean

c) the Pacific Ocean

d) the Southern Ocean

Ans: c) The pacific Ocean

3. Which is the longest railway tunnel in the world.

a) Channel Tunnel

b) Seikan Tunnel

c) Guadarrama Tunnel

d) Taihang Tunnel

Ans: b) Seikan Ocean

4. Which is the smallest ocean in the world.

a) the Southern Ocean

b)  the Arctic Ocean

c) the Indian Ocean

d) the Atlantic Ocean

Ans: b) The Arctic Ocean

5. Which is the tallest office building.

a) Burj Khalifa

b) Willis Tower, Chicago

c) One world trade center

d) Tokyo Skytree

Ans: a) Burj Khalifa

6. Which is the world’s tallest statue.

a) Spring temple buddha, China

b) Statue of Unity, India

c) Statue of Liberty, USA

d) Ushiku Daibutsu, Japan

Ans: b) Statue of unity, India d

7. Which is the largest country in the world?

a) the USA

b) Russia

c) China

d) Australia

Ans: b) Russia

8. Which is the Largest Ocean.

a) The Pacific Ocean

b) The Atlantic Ocean

c) The Indian Ocean

d) The Southern Ocean

Ans: a) The Pacific Ocean

9. Which is the largest river in the world?

a) Nile

b) Niger

c) the Yangtze

d) Amazon

Ans: a) Nile

10. Which is the tallest waterfall?

a) Yosemite falls, California

b) Angel Falls, Venezuela

c) Niagara Falls, USA-Canada

d) Tugela Falls, SA

Ans: b) Angel Falls, Venezuela

If you have any doubt regarding World general knowledge questions and answers. you can ask me in the comment section.

Also-Read: Top 100+ General Knowledge Questions and Answers


Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: